tisdag 29 januari 2013

Lax med rotmos och brysselkål

Bara för att det är vardag och man vill ha mat snabbt behöver inte resultatet av ens matlagning bli därefter. I mina ögon är detta vanlig och enkel husmanskost som inte innehåller allt för många kemikalier och som dessutom går fort + lätt att göra.


Rotmos
Tärna en kålrot och 3-4 palsternackor. Koka under tiden upp rikligt med vatten där du har en grönsaksbuljong. Koka rotfrukterna tills de är väldigt mjuka, cirka 30 min. Häll av vattnet. Pressa eller mixa ihop till ett mos. Smaksätt med mjölk, smör och valfria kryddor (jag tog bara peppar)

Lax
Tina laxfiléer. Häll över Abbas färdiga laxsås som heter Mild tomat- och örtsås. Gratinera i ugnen enligt förpackning.

Brysselkål
Koka tills de är mjuka i lättsaltat vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar